Bra webbdesign förbättrar din sökmotoroptimering

Webbdesign

Kan webbdesign påverka din seo?

Självklart kan det det! Google har idag tydliga kriterier angående hemsidan webbdesign och hur man ska bygga. Man ska för det första bygga med responsiv webbdesign. Idag är det ett måste. Responsiv design, även kallad följsam design, betyder att hemsidans anpassar sig efter webbläsarnas storlek. Det ska alltså fungera och se bra ut oavsett om du tittar på hemsidan på en stor skärm, liten skärm, Ipad mobiltelefon och alla olika enheter det finns på marknaden idag. Man bygger absolut inte en separat hemsida för mobiler idag – eller sedan länge tillbaka. Man använder helst heller inte moduler och appar längre.

Hur viktig är en snygg webbdesign?

Är designen eller innehållet är viktigast? En vanligt fråga vi fick förr och på den tiden var det lite mer jämnt lopp – medans idag måste man påstå att det är helt klart innehållet. Detta betyder absolut inte att man ska underskatta designen på något sätt. Det är det första kunden/besökaren ser när han klickar in på er sida – innan han hunnit börja läsa och gå igenom texten på sidan. Och redan där har han fått ett intryck. En kantig ful sida med kass webbdesign lämnar ju inget förtroende direkt. Tänk själv om man går till en butik och färgen på dörren har flagnat och fönsterna hänger på sned. Många av oss får tänka två gånger om man vill gå in. Vissa kunder tänker automatiskt att om dom inte kan ta hand om sin egen hemsida kan dom då ta hand om tjänsterna dom erbjuder. Första intrycket är väldigt viktigt så designen är fortfarande väldigt aktuell, även om innehållet har vunnit det racet.

Ska man tänka på något angående skrikiga färger och animationer

Där finns ju egentligen inga krav på själva layouten, förutom att den får inte vara för tung. Med andra ord man ska inte använda för mycket avancerade animationer och tunga bildspel i sin design som tynger ner sidan. Google har stränga riktlinjer om det idag. Om en sida är för tung så hamnar den längre ner i deras index. Dom menar att hemsidor ska vara för alla – även dom med långsammare uppkoppling. Ett tips är följ detta! Annars så finns det inga krav. Men använd gott omdöme.

 

 

Läs fler inlägg >>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *